OMLOUVÁNÍ DĚTÍ Krupka: 602 579 187(SMS) Soběchleby: 799 112 255(SMS) Dukel. hrdinů: 773 505 645(SMS)
Zpět

Akce

Děti ze třídy Ježečků bojují proti plýtvání jídlem

Akce

Pátek09.02.2024 Děti ze třídy Ježečků se staly skutečnými hrdiny v boji proti plýtvání jídlem! Celý týden od 5. 2. 2024 do 9. 2. 2024 se věnovaly vážení zbytků potravin a aktivně se podílely na minimalizaci odpisů potravin ve školní jídelně. Pod vedením paní kuchařky a třídních učitelek se děti zapojily do každodenního procesu vážení zbytků potravin z dopoledních svačin, obědů i odpoledních svačin. A co je nejúž…

Přečíst více

Vážení zbytků svačin a jídla v MŠ Sluníčko Krupka, Kollárova 597

Akce

Pondělí05.02.2024 V programu Ekoškola a v rámci Skutečně zdravé školy jsme se v měsíci lednu se třídou Motýlků zaměřili na vážení zbytků dopoledních svačin a posléze také na vážení zbytků obědů a odpoledních svačin. Po schůzce ekotýmu, která proběhla v měsíci listopadu, jsme se nejprve věnovali zkušebnímu týdennímu vážení. Děti se učily vnímat váhu nesnědených zbytků. Zamýšleli jsme se nad tím, jak zbytky jídla, co…

Přečíst více

Motýlci - Krmítko a krmelec

Akce

Úterý30.01.2024 Víte, jaký je rozdíl mezi krmítkem a krmelcem? A co je to hnízdo a nebo ptačí budka? Děti ze třídy Motýlků už tento rozdíl znají. V měsíci lednu jsme si s dětmi povídali na téma Zvířátka v zimě a Ptáčci v zimě. Děti pozorovaly krmítko a krmelec ze Záchranné stanice Makov. Jen co přišly do třídy, už se ptaly, kdy se budeme dívat na ptáčky a pozorovat zvířátka u krmelce. Děti viděly nejčastěji sýkor…

Přečíst více

Výroba perníkového koření

Akce

Pátek08.12.2023 Než jsme s dětmi začali péct cukroví, vyrobili jsme si perníkové koření. To bylo vůní, co děti poznávaly a utlouct koření v hmoždíři nám také chvíli trvalo, ale zvládli jsme to. 

Přečíst více

Polévka, kterou sním..

Akce

Čtvrtek07.12.2023 Děti ze třídy Motýlků si uvařily zeleninový vývar. Poznávaly koření, kořenovou zeleninu a samy si vybraly, jakou zeleninu do polévky chtějí, která jim chutná. Polévku jsme podávali k obědu a opravdu nezbylo skoro nic. Děti měly z vlastní práce radost a těší se, kdy si zase polévku ve třídě uvaří.

Přečíst více

Pokus s plísní

Akce

Čtvrtek07.12.2023 Děti ze třídy Motýlků zkoumaly, za jak dlouho se na chlebu vytvoří plíseň. Věnujeme se s dětmi vážení zbytků svačin, povídáme si o trvanlivosti potravin a součástí toho je i pochopení koloběhu pěstování, růstu, sklizně a zániku. Co se děje s plodinami, které se nezpracují? Začnou hnít. Co je to plíseň? Hniloba? Proč nám bude špatně, když sníme zkažené jídlo? To vše jsme spolu ve třídě řešili a dě…

Přečíst více

Nudle do polévky

Akce

Čtvrtek07.12.2023 Při vážení zbytků svačin a povídání si o skladbě jídelníčku a jídlech, které máme rádi doma a ve školce, jsme si s dětmi zkusili uvařit vlastní polévku, takovou, kterou sníme všichni a nezůstanou po ní skoro žádné zbytky. Nejprve jsme si vyrobili nudle a potom samotný zeleninový vývar.

Přečíst více

Poznáváme luštěniny

Akce

Čtvrtek07.12.2023 Co jsou to luštěniny? Jaké druhy luštěnin děti znají? Co vše se z luštěnin připravuje? Co známe za pokrmy z domova a ze školky z luštěnin? Co bychom si mohli z luštěnin uvařit? Všechny tyto otázky jsme si s dětmi kladli při poznávání luštěnin. Děti luštěniny poznávaly podle barvy, tvaru, velikosti. Využívaly na to své smysly, o kterých si povídaly. 

Přečíst více

Schůzka ekotýmu 9. 11. 2023

Akce

Neděle19.11.2023 Schůzka Ekotýmu 9. 11. 2023 1) Seznámení nových členů Ekotýmu Přítomní členové: Filípek Koval s maminkou Kačenka Hobzová s maminkou Anička Tomancová s maminkou Valentýnka Kalinová s maminkou Jiřík Řezáč s maminkou Ing. Petra Bubeníčková Bc. Martina Hrubínová Bc. Veronika Herzinová Bc. Barbora Hrdličková Mgr. Bc. Eva Kyjovská, MBA Ředitelka MŠ Nepřítomní členové: Eliška Pulchartová…

Přečíst více

Avokádová pomazánka

Akce

Neděle19.11.2023 Na schůzku Ekotýmu připravily děti ze třídy Motýlků avokádovou pomazánku. 

Přečíst více

Přejít na stránku: 1

          


                                   

               

                                      

         UJEP